FinHome  houten huizen
Ook als zelfbouwpakket met bouw begeleiding

Wonen bij de kinderen 

Veel ouderen hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van de mogelijkheid een vergunningsvrije woning te plaatsen in de tuin van kinderen, familie of vrienden voor de noodzakelijke mantelzorg. Tot 100 m2 vloeroppervlakte is toegestaan.

Het grote voordeel is natuurlijk de nabijheid van meestal de kinderen en het vrije wonen in een woning die maximaal 100 m2 vloeroppervlakte mag bevatten. 

Wij leveren Finse loghouse woningen in verschillende diktes hout, top geïsoleerd, en omdat hout ademt: een gezond leefklimaat. Daarnaast kunt U de woning zelf indelen zoals U het wenst, ook de plaatsing van de buitenkozijnen van ramen en deuren kunt U aanpassen.

Wilt U geen houtenwanden binnen dan zijn er andere mogelijkheden, wilt U liever een platdak-geen probleem.

Kortom een mantelzorgwoning volledig aangepast. In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van ons bouwteam voor sleutelklare bouw.

Heeft U zelf een ontwerp ? Mail het door naar finhome@madeinfinland.shop en U ontvangt een vrijblijvende offerte.

Gepubliceerd op 1 juni 2017

Er komt geen korting op de AOW-uitkering van ouderen die inwonen bij hun kinderen. Minister Dijsselbloem van Financiën zegt dat er te weinig steun is voor het omstreden plan.


AOW'ers die hun hele leven premie hebben betaald, zouden nog maar 50 procent van het minimumloon krijgen als ze bij een kind zouden intrekken dat hen (gedeeltelijk) zou verzorgen. Nu is dat nog 70 procent. De zogeheten kostendelersnorm zou in 2019 ingaan. Tegenstanders noemden het een 'mantelzorgboete'.


Netjes achterlaten

"Voor het einde van een kabinetsperiode moet je zaken netjes achterlaten", zegt demissionair minister Dijsselbloem. "Ik ben blij dat we er nu een streep door zetten. En dat kan ook, omdat er ruimte voor is.''

Ook ouderenbond ANBO is tevreden. Het plan 'staat haaks op de gedachte van de zelfredzaamheid' die het kabinet heeft geïntroduceerd, laat ANBO-bestuurder Liane den Haan weten. "Het kan dan niet zo zijn dat iemand die eigen regie neemt en vanuit een mantelzorgbehoefte gaat samenwonen, daarvoor een lagere AOW gepresenteerd krijgt."

Definitief van de baan

De kostendelersnorm werd eerder al uitgesteld, maar is nu dus definitief van de baan. De maatregel zou de overheid 214 miljoen euro hebben opgeleverd.


RTL Nieuws

Alle woningen worden voorzien van gemakkelijke oprij vlonder

voor rolstoel. 

Voor meer informatie gaat u naar woongenotonline@gmail.com